Loading…

Ce-mi mai lipsește?

 

Matei 19:20

INTRODUCERE

1. Nu ne întrebăm toți la un moment dat:”Ce-mi mai lipsește?” Cine nu simte (gândește) că îi mai lipsește ceva? Întrebarea aceasta trebuie luată într-un sens moral (vezi contextul).

2. Ce i-a lipsit acestui tânăr bogat și tuturor celor care-și pun această întrebare? Răspunsul nu este greu de găsit: un Răscumpărător.

3. Chiar și pentru cei care cred în Hristos, răspunsul la această întrebare rămâne o mare provocare: ”… du-te de vinde ce ai … Apoi vino și urmează-Mă.”

4. Majorității dintre noi încă ne mai lipsește:

DISCUŢIE

I. PRIORITIZAREA LUCRURILOR SPIRITUALE

A. A ”căuta împărăția” trebuie să fie preocuparea noastră principală, Mat. 6:33

B. Când oamenii preferă lucruri materiale, își doresc să fie ”scutiți” de Hristos, Mat. 8:34

C. Unii oameni l-au admirat pe Isus numai pentru că le-a dat lucruri materiale, Ioan 6:26

II. APLICAREA ADEVĂRULUI

A. Nu trebuie să ne opunem mesajului autoritar al lui Dumnezeu descoperit prin Duhului Său cel Sfânt, Fapte 7:51

B. Trebuie să avem curajul de a ”împărți drept Cuvântul adevărului”, fără a ne duce nici la dreapta, nici la stânga, 2 Tim. 2:15

C. Unii înțeleg greșit părtășia Bisericii lui Hristos, cei care sunt ”numai ascultători”; ei iau totul, nu dau nimic, nu ajută cu nimic, nu fac altceva decât să-și slujească și să-și placă lor înșiși, Iacov 1:22-24

III. DORINȚA DE A VESTI CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU

A. Adevărul Evangheliei trebui să fie dat în custodia oamenilor de încredere, credincioși și competenți, 2 Tim. 2:2

B. Este ușor să te ”cocoți” în poziția de învățător în biserică, fără a lua în considerare costul și responsabilitatea, Iacov 3:1

C. Cei mai populari predicatori nu sunt neapărat cei mai credincioși învățători ai Cuvântului lui Dumnezeu. Când oamenii se îndepărtează de adevăr, adevăratul predicator trebuie să fie serios (convins), proclamânt cu credincioșie adevărul Evangheliei, 2 Tim. 4:3

CONCLUZIE

1. Întrebarea: “Ce bine să fac, ca să am viața veșnică?”, nu era o simplă expresie idilică, ci o chestiune de conștiință.

2. Isus a răspuns: “… du-te de vinde ce ai, dă la săraci …”. Domnul Isus ne arată că inima tânarului bogat nu era încă fixată exclusiv pe Dumnezeu, era o inimă împărțită între Dumnezeu și lucrurile materiale ale acestei lumi.

3. Filip. 2:12-13 – ”…duceți până la capăt mântuirea voastră, cu frică și cutremur…”. Este o lucrare dificilă, dincolo de puterea omului; dar putem face totul prin El, care ne întărește.

4. Efes. 3:20-21 – ” Iar a Celui ce, prin puterea care lucrează în noi, poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi, a Lui să fie slava în Biserică şi în Hristos Isus…”