Loading…

Reînnoirea zilnică

 

Când un creștin a fost întrebat ce-l obosește cel mai mult în viața de zi cu zi, el a răspuns: ”Una dintre cele mai mari surse de oboseală în viața creștinului este lupta împotriva păcatului.” Astăzi putem avea o mare victorie, mâine însă trebuie să știm că nu aduce o pauză. Lupta continuă. Într-o zi înregistrăm un mare eșec, a doua zi nu aduce o așa zisă ”dezintoxicare” de păcatul care ne-a infestat ieri. Lupta continuă. Putem înregistra un mare succes într-o zonă de luptă cu păcatul, însă viața noastră este ca și cum am cojii o ceapa de foi, pentru ca să descoperim că urmează o altă luptă. Ne-am dori să înregistrăm o mare victorie și să terminăm pentru totdeauna cu lupta de zi cu zi împotriva păcatului. Acest lucru însă nu este posibil pentru simplu fapt că acesta nu este modul în care viața funcționează. Adevărat, în viața fiecăruia dintre noi, există suișuri și coborâșuri. Sunt zile, în care lupta noastră împotriva păcatului are o intensitate mai mică decât în altele, dar lupta continuă. Este foarte ușor ca la un moment dat să te simți foarte obosit de atâta luptă.

În Luca 9:23 Domnul Isus ne oferă un ajutor în fața acestei provocări. Nu trebuie să-mi port crucea o viață întreagă. Nu trebuie să-mi port crucea anual, lunar sau chiar săptămânal. Trebuie să-mi port crucea doar azi. Nu trebuie să fim copleșiți de gândul că trebuie să luptăm o viață întreagă. Trebuie pur și simplu să luptăm astăzi. La urma urmei, azi este tot ce contează pentru că mâine nu s-a ”născut” încă.

Iată câteva întrebări la care ar trebui să ne răspundem singuri în fiecare zi:

1. Ești dispus să recunoști, doar pentru ziua de azi, că nu poți avea victorie asupra a ceea ce este pământesc în tine, dar că Dumnezeu poate și o va face?

2. Ai dorința de a da la moarte ceea ce este pământesc în tine pentru următoarele 24 de ore?

3. Ești dispus să faci tot ce este necesar în următoarele 24 de ore pentru a ucide păcatul din viața ta?

4. Doar pentru ziua de azi, te încredințezi lui Dumnezeu că să nu trebuiască să faci ceea ce este pământesc, indiferent despre ce este vorba?

5. Ce-ai făcut în ultimele 24 de ore pentru a rămâne conectat cu Dumnezeu?

6. Există ceva ce ai făcut in ultimele 24 de ore de care să-ți fie rușine sau care te-a pus în pericol în această luptă împotriva a ceea ce este pământesc în tine?

7. Vezi ceva in următoarele 24 de ore, care să te pună în dificultate în lupta ta împotriva păcatului? Care sunt planurile tale de a combate acest lucru?

8. Este ceva pentru care să fii recunoscător, doar pentru ziua de azi?

9. Doar astăzi, ești dispus să-ți predai voința și grijile vieții tale lui Dumnezeu care î-ți poate garanta victoria?

Dacă te lupți cu un anumit păcat, numește-l ”specific” în loc să numești ”generic” ceea ce este pământesc în tine.” Atâta timp cât se zice, “Astăzi”, ridică-ți crucea și reînnoiește-ți angajamentul față de Dumnezeu. Dă la moarte ceea ce este pământesc în tine.