Loading…

Rămâneți tari în același duh

Lecția 5
Efeseni 4:3

INTRODUCERE

1. Mântuitorul nostru, Isus Hristos s-a rugat pentru unitate între credincioși, Ioan 17:21

2. Pavel spune în Efes 4:3 ”… şi căutaţi să păstraţi unirea Duhului…” În acest verset pare că unitatea a fost o preocupare majoră a apostolului. În lumina acestui îndem putem să ne întrebăm: De ce există atâta dezbinare în lume? De ce există atâta dezbinare în biserică?

3. Pavel spune că noi, creștinii, trebuie să ne străduim să păstrăm această unitate, nu să o creăm. Dumnezeu nu ne poruncește să creăm unitate între credincioși. El a creat-o prin Duhul Său cel Sfânt, iar noi suntem datori să o recunoaștem și să o păstrăm.

4. „Nu știm dacă va exista vreodată în această lume o unitate organică a bisericii vizibile. Egoismul și mândria oamenilor sunt împotriva ei”. (Autor ncunoscut)

5. Îndemnul lui Pavel este pentru unitate spirituală, nu unitate socială, structurală sau confesională. Evident că este de dorit să existe unitate, armonie, între creștinii de diferite rase, naționalități, limbi și clase sociale însă a păstra ”unirea Duhului” este cu mult mai important.

6. Putem înțelege și păstra această unitate a Duhului? Da, cu condiția să:

 

DISCUȚIE

I. Înțelegem Cine Suntem, Rom 9:24-26; 1Pet 2:9-10; Psa 33:12

II. Avem o Conduită Creștină, 1Pet 1:13-16; 2:11-12; 3:15-16

III. Urmărim Pacea, Rom 12:17-18; 14:17-19; Evr 12:12-14

 

CONCLUZIE

1. Au fost și sunt atât de multe diviziuni în trupul lui Hristos. Este esențial să căutăm să păstrăm unitatea Duhului.

2. Împăratul Solomon ne spun că Dumnezeu urăște pe cei care fac dezbinări între frați, Pro 6:19 (cf 6:12-14)

3. Apostolul Pavel le-a spus romanilor să se ferească de cei care provoacă diviziuni între ei, Rom 16:17-18

4. Sunt convins că această unitate se găsește în Isus Hristos, prin Duhul lui Dumnezeu. Noi trebuie să ne dorim această unitate în Adevărul lui Dumnezeu și să trăim aproape de Hristos, pentru că acesta este cel mai bun mod de a promova unitatea.

5. Diviziunile din Biserici nu încep niciodată de la cei care sunt plini de iubire pentru Isus și plini de râvnă pentru a slujii!